Menu Sluiten
De hippe hond
De hippe hond
Alma is zรณ leuk & lief! Het is een heel klein schattig poppetje en houdt enorm van knuffelen! Ook gaat ze graag mee wandelen, maar dat is stiekem best wel vermoeiend ๐Ÿ˜ด

We laten haar nog even een paar dagen goed uitrusten en bijkomen. Daarna zullen we beginnen met het schrijven van haar verhaal en op zoek gaan naar haar nieuwe huisje. Degene die haar gaat adopteren, gaat zo'n geweldig lief hondje krijgen ๐Ÿ’–๐Ÿ•๐Ÿพ

#dehippehond #adoptme #adoptdontshop
De hippe hond
De hippe hond
Alma is er!
Ze kwam vanmorgen om 11u aan in Eindhoven waar we haar opgehaald hebben. Het was een lange reis, maar met twee geweldig leuke en lieve chauffeurs. Ze waren erg begaan met de honden. Eรฉn ervan wilde Alma stiekem zelf houden en zei: "Alma, oh die zijn we vergeten denk ik" ๐Ÿ˜…๐Ÿ™ˆ Maar gelukkig bleek dat een grapje ๐Ÿ˜‰
We snappen hem wel hoor, ze is echt net een paar uur hier en kijk nou zelf! Wat een knuffelig poppetje is ze ๐Ÿฅฐ En nog hรฉรฉl moe van de reis dus we laten haar maar even lekker bijkomen ๐Ÿ’–

#dehippehond #nummer 11 #adoptdontshop
De hippe hond
De hippe hond
Goede reis knapperd! Tot snel ๐Ÿ•๐Ÿ’–๐Ÿพ
Alma vertrekt vandaag vanuit Spanje ๐Ÿฅณ
De hippe hond
De hippe hond
We moeten nog heel eventjes geduld hebben...
Als alles gaat zoals het nu geregeld is, vertrekt Alma op 22 mei vanuit Spanje naar Nederland ๐Ÿฅณ Naast Alma komen er meer geluksvogels mee vanuit Terrenito Asos, ze zijn geadopteerd of gaan naar andere opvangadressen ๐Ÿ˜๐Ÿ’š๐Ÿ•
See you soon Alma ๐Ÿ’–
De hippe hond
De hippe hond
Happy Mother's day ๐Ÿ’–๐Ÿ•๐Ÿ’
De hippe hond
De hippe hond
Samba's happy end ๐Ÿ’–

Samba werd op 29 maart geadopteerd door Andrea & Jeroen. Samba heet nu Elvi en heeft een prachtig leven! Andrea heeft een stukje geschreven over hun avonturen met Elvi:

โ€œIk ben ervan overtuigd dat de mooiste dingen in je leven op je pad verschijnen en dat je meteen voelt of iets voorbestemd is of niet.
Dit was voor ons ook absoluut het geval met Elvi. Vanaf het moment dat wij hoorden dat ze na een week was teruggekomen van adoptie en bij Suzanne en Willem in de pleeg zat, voelden we heel sterk dat wij voorbestemd waren om voor haar te zorgen.
Haar een fijn en veilig huis geven, maar vooral een gevoel van gewenst en geliefd zijn.
Afgelopen januari hebben wij onze andere hond na 10 jaar helaas in moeten laten slapen wegens ziekte.
Ook hij kwam onverwachts op mijn pad met eenzelfde achtergrond. Geadopteerd, onvoldoende over nagedacht en een flink rugzakje met traumaโ€™s.
Het was zeker niet gemakkelijk, maar de rust die hij vond van gewoon bij ons mogen zijn, deed ons al snel besluiten dat we dit een ander hondje ook zo gunden.
Alhoewel het verdriet nog heel groot was, was ons verlangen om dit opnieuw mee te mogen maken nog veel groter. Zo kwam Elin op ons pad. Een heerlijk Podencomeisje met geen enkel trauma en geen enkele terughoudendheid.
Knuffelen en op alle mogelijke manieren in de belangstelling staan waren haar favoriete bezigheden. Helaas bleek ze ernstig ziek te zijn en hebben we geheel onverwachts na nog geen drie weken afscheid van haar moeten nemen.
Het verdriet was immens groot en we konden absoluut niet aan een andere hond denken na 2 verliezen, zo kort op elkaar.
Maar toen hoorden we van Elvi en ons hart brak bij de gedachte wat dit arme meisje al had moeten doorstaan allemaal. Nog dezelfde avond had ik een heel fijn gesprek met Suzanne en twee dagen later zaten we gespannen in de auto op weg om Elvi te ontmoeten, met een duidelijk gevoel dat dit voorbestemd was.
Een lief, klein en aanhankelijk meisje en ruim en uur later waren we op weg naar huis met haar. De eerste dagen durfden we amper van haar te genieten, uit angst ook haar te verliezen. Gelukkig voelde zij zich wel onmiddellijk thuis en kroop lekker op de bank.
Wandelen, spelen, eten, alles doet ze graag en is een genot om naar te kijken.
Uiteraard heeft wat ze meegemaakt heeft, haar ook wel terughoudend gemaakt.
De eerste weken was ze erg angstig voor mijn partner als hij langsliep of in het donker bewoog.
Maar Elvi is dol op koek en leert graag. Potjes met koek door het hele huis en van ieder moment met hem een koek-momentje maken, heeft haar zo van haar angst afgeholpen.
Het is een heerlijk boefje en ze heeft een vermakelijke ondeugendheid.
Altijd aan het nadenken en onderzoeken of ergens misschien nog een koekje uit te slepen valt. Koppie schuin en oren recht omhoog als ze het woord alleen al hoort.
Een heerlijke hond om mee te wandelen, alles vindt ze leuk en trekt haar aandacht. Lange strandwandelingen, snuffelrondjes in het bos en eindeloos polders afstruinen naar muisjes. Zelfs in een centrum geniet ze van de aandacht van mensen en kinderen. Door haar nieuwsgierigheid vermaakt ze zich prima en elke tuin moet even vanuit stilstand volledig geรฏnspecteerd worden.
We hebben elkaar met zโ€™n drieรซn echt even goed moeten leren kennen en ook zeker duidelijke en consequente regels op moeten stellen. Alhoewel ze een hele makkelijke en relaxte hond is in de omgang, is het ook zeker een dametje met een enorm sterke eigen wil. Maar ze weet heel goed wat van haar verwacht wordt en leert razendsnel als er koek tegenover staat.
Dagelijks met haar trainen vindt ze heel erg leuk en je ziet haar genieten. Ook wij genieten met volle teugen van het bezig zijn met haar en haar ontwikkeling naar een geweldige hond. Iedere dag merken we dat ze nog sterker op ons en onze aanwezigheid reageert. Enthousiaste begroetingen, blijdschap als ze wakker wordt en genieten van aandacht en aanrakingen.
Een droomhond in huis en in de omgang en een plezier om mee op pad te gaan.
We hopen nog vele jaren van haar te kunnen genieten ๐Ÿ’–
Jeroen, Andrea en Elviโ€

Wat een prachtig verhaal en zoโ€™n mooi happy end voor zowel Elvi als Andrea & Jeroen! Dit geeft ons zoveel positieve energie ๐Ÿ˜ Het is voor ons ook niet altijd makkelijk om de honden op te vangen en vooral om ze weer af te staan aan een adoptant. Bij Elvi ging het hรฉรฉl erg snel, zij ging al na 6 dagen naar haar nieuwe huis ๐Ÿ’š Dubbel zo fijn om te lezen hoe geweldig ze terecht gekomen is! Enorm bedankt en nogmaals veel geluk samen!