Menu Sluiten

Onze doelen

Dit zijn wij!
Ons doel: binnen 10 jaar, 10 honden op te vangen en een nieuw huis te geven.
 

Wij, Suzanne en Willem, hebben allebei een uitlaatservice en hebben allebei meerdere studies gevolgd over honden. Wij zijn zelf adoptanten van meerdere honden uit het asiel en hebben het daarom ons doel gemaakt om onze kennis, ervaring en ons huis in te zetten om de stap voor naar het adopteren van een hond uit het asiel kleiner te maken. Wij socialiseren de hond in huis en bij onze uitlaatservice en kunnen een gericht verhaal schrijven over het karakter en gedrag van de hond. Hierdoor kunnen mensen die op zoek zijn nog beter een inschatting maken of de hond past bij hun thuissituatie. Andersom vinden wij dit ook belangrijk, omdat wij houden van onze opvanghondjes en willen dat ze goed terecht komen. Dat maakt het ook soms moeilijk om afscheid te nemen, maar uiteindelijk zijn we vooral heel trots als we ze kunnen volgen terwijl ze gelukkig zijn bij hun nieuwe huis. Waarom hou je ze dan niet zelf? Omdat niet iedereen de stap aan durft een hond zo uit het buitenland naar Nederland te halen en we hiermee de kansen van alle hondjes vergroten.  Wij zitten in de positie dat we honden een hele mooie omgeving kunnen bieden en de tijd hebben om ze een hoop te leren. We willen dat dan ook optimaal gebruiken. Op de lange termijn is het zoveel mooier als je 10 honden hebt kunnen helpen, in plaats van zelf een hond adopteren. Al zullen we dat ook nog steeds blijven doen natuurlijk 😉

De Hippe Hond is een blog en winkel, opgezet om onze opvanger(s) onder de aandacht te brengen en om de asiels te ondersteunen waar wij mee samenwerken. Bij ieder product gaan een deel van het aankoopbedrag naar een goed doel. Standaard zal hierbij de opbrengst worden gedoneerd aan de stichting van onze huidige opvanghond, Stichting Terrenito asos. De adoptiekosten gaan ook geheel ten goede van deze stichting. Meer hierover lees je hier.

 

Op de foto zie je ons, met onze vier Spanjaarden uit het asiel. Van links naar rechts: Mister, Suzanne, Rojo, Dingo, Floor, Willem en Balto. De oplettende bezoeker ziet vijf honden en geen vier. In ons huis hebben wij altijd één plekje vrij voor een adoptiehond uit Spanje, die wij hier laten wennen aan het leven in huis en socialiseren. Zo vergroten wij hun kansen en proberen wij zoveel mogelijk honden te helpen. Daarnaast leren wij zelf veel van iedere hond en krijgen we er enorm veel voor terug van ze. Wij zijn enorm trots dat Rojo op deze manier een mooie plek heeft gevonden. 

Op de foto links zie je Dingo met onze eerste “eigen creatie”. De Fall Forest bandana van Suzanne.