Menu Sluiten

Knappe Vinn is nu twee weken bij ons in de opvang. Hij heeft al veel geleerd en grote stappen gemaakt. Inmiddels is hij volledig aan een leven in huis gewend en ligt hij lekker te slapen in een mand of op een kussen. Ook ’s nachts blijft hij braaf beneden, los in de woonkamer. Hij maakt niets stuk en is inmiddels ook helemaal zindelijk. Bij ons thuis hebben we nog vier andere podencos en twee katten en dat gaat allemaal prima samen. Waar Vinn in het begin nog wantrouwend naar ons was, komt hij nu lekker knuffelen en aaitjes halen. We merken wel dat hij mannen over het algemeen nog iets spannender vindt dan vrouwen.

Vinn vindt het heerlijk om met je samen op pad te gaan, met het bos als favoriete bestemming. Hij is duidelijk gewend om te jagen en gebruikt zijn neus dan ook volop. We zijn nog aan het oefenen met trekken aan de lijn, Vinn is namelijk erg trainbaar en reageert goed op positief trainen met lieve woordjes, aaitjes of koekjes. In een goed omheind gebied kan Vinn loslopen en lekker rennen, iets wat hij ook graag in de tuin doet. Of Vinn buiten omheinde stukken los kan lopen, durven we niet in te schatten. Gezien zijn flinke jachtinstinct vermoeden we van niet, maar hij is pas kort in Nederland.

Wij hebben beide een uitlaatservice en Vinn gaat iedere dag met ons mee. Hij vindt het prachtig en kan goed opschieten met alle soorten en maten honden. We merken wel dat hij momenteel nog wat moeite heeft met intacte reuen. Vinn is zelf pas op 28 januari gecastreerd dus hij heeft nog wat testosteron in zijn lijf. We verwachten wanneer dat afneemt hij ook wat vriendelijker wordt naar de echte reuen in de groep. In de uitlaatbus wordt hij ook steeds rustiger. Waar hij eerst nogal vocaal was, ligt hij nu rustig te soezen totdat we in het bos / thuis zijn.
Thuis is hij vrij rustig, ligt graag te slapen en probeert af en toe te spelen met een knuffel. Hij is dit duidelijk nog niet gewend en is aan het leren spelen, heel schattig! Ook ’s morgens word je begroet met een hele enthousiaste kwispelstaart en een blij snoetje.

Voor Vinn zijn we op zoek naar een baasje die hem verder wil en kan begeleiden. Een (actieve) baas die lekker met Vinn gaat wandelen zou ideaal zijn, om vervolgens thuis lekker te knuffelen en te slapen. Wij hebben het nog niet gedaan, maar Vinn zou ook prima naast de fiets kunnen rennen of mee kunnen hardlopen. Een andere hond vindt hij reuze gezellig maar het is geen must. Bij een andere nog intacte reu plaatsen we hem momenteel niet, wellicht kan dit wel als zijn testosteron wat afgenomen is. Hele jonge kinderen vindt hij wat spannend, dus bij voorkeur boven de 12jaar.

Kortom, het is een fantastische hond. Ontzettend lief, vrolijk en heel goed trainbaar/ coachbaar. Vinn is de grootste knuffelkont die er is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *