Menu Sluiten

  • Geadopteerde hippe honden:

 

Darwin’s update

sep24

Darwin is nu ruim 6 weken bij ons in de opvang en wat is hij veel gegroeid in deze tijd (letterlijk & figuurlijk). Darwin is een vrolijke, blije jongen van 2 jaar jong. Hij is dol op rennen, met andere honden, achter een dennenappel of stok aan of zelfs op de renbaan. We hebben beide een uitlaatservice en ook daar geniet Darwin zichtbaar. Hij speelt graag met andere honden, is heel sociaal met zowel grote als kleine hondjes. Mee met de auto is ook geen enkel probleem, dit doet hij dagelijks en gaat lekker rustig liggen slapen.

 

Darwin kan in een omheind gebied perfect loslopen, luistert goed en geniet zichtbaar van zijn vrijheid en ruimte. Niet omheind zijn we met hem aan het oefenen en op plekken waar geen wild zit (konijnen, herten etc.) gaat dit ook al heel goed! In het weekend gaan we vaak ’s morgens al vrij vroeg het bos is en dan ruikt het wild nog te interessant om hem los te laten. Maar aan de lijn wandelt hij ook goed mee en is goed te corrigeren waar nodig. In de wijk wandelen vond Darwin in het begin nog wat spannend, maar die spanning is inmiddels helemaal verdwenen.

 

Na een flinke wandeling is Darwin binnen in huis is rustig, ligt graag te slapen in een mand of op de bank of te kluiven aan een kauwstaaf. Hij is erg leergierig, nieuwsgierig en slim. Vooral in het begin reageerde hij soms wat schichtig op nieuwe situaties maar ook hierin is hij met sprongen vooruit gegaan en komen die situaties steeds minder voor. Hij blijft wel een echte casanova, alle vrouwen vindt hij leuk en gaat hij charmeren voor een knuffel. Mannen vindt hij van nature iets minder interessant maar ook die kunnen hem aaien / ermee wandelen etc. Dan blijven de kinderen over, ook daarmee kan Darwin goed door een deur. Hele kleine kinderen zouden we niet aanbevelen gezien de snelheid en speelsheid van Darwin, maar vanaf een jaar of 8 a 10 zou het prima kunnen.
Katten hebben we zelf niet thuis dus daar kunnen we helaas geen uitspraak over doen. Darwin wil wel heel graag een hondenvriendje in huis hebben.

 

Alleen blijven is ook geen enkel probleem voor Darwin. Hij kan prima al zo’n 4uurtjes alleen zijn zonder iets stuk te maken of te janken. Hij verblijft in de woonkamer samen met de rest van onze honden en staat uitbundig te kwispelen als je weer thuis komt.

Kortom Darwin zoekt een baasje die graag met hem gaat wandelen, het liefst eentje die hem ook af en toe zijn beentjes goed laat strekken en bij voorkeur ook bij iemand met tenminste 1 andere hond. Hij geeft je er heel veel dankbare, blije blikken en vooral heel veel uitbundige kwispels voor terug! Ook komt hij dan heerlijk dankbaar tegen je aanliggen op de bank om een avondje lekker te knuffelen! Wie wordt er nou niet verliefd op Darwin?

Onze nieuwe Hippe Hond nr.5 : Darwin

aug18

      

Darwin is een knappe, lieve, gevoelige jongen van 2 jaartjes jong. Hij is een podenco/ galgo kruising en is als puppy in het asiel terecht gekomen, samen met 5 broertjes. Hij heeft 2 jaar geduldig op zijn kans gewacht tot hij bij ons in de opvang kwam, om samen met ons op zoek te gaan naar een baasje.

Het is een zachtaardige, slimme vooral nieuwsgierige jongen, wat hem helpt in het verkennen van de grote wereld buiten het veilige asiel. Hij kan soms nog wel eens wat schichtig reageren op situaties die hij niet kent, maar hier zijn we hard mee aan het werk. Het zijn vooral situaties in de woonwijk met drukte om hem heen, zoals spelende kinderen, fietsers, scooters en skaters. Hij wandelt wel met je mee maar is duidelijk op zijn hoede en vindt het soms wat spannend. Het bos daarentegen, dat vindt hij hemel op aarde. Daar is hij 100% in zijn element en geniet hij zichtbaar van de natuur en rust om zich heen. Hij zit pas een week bij ons in de opvang, dus hij is uiteraard nog niet losgelaten, maar hij wil dolgraag rennen en maakt vrolijke sprongen in het bos of op het veld. Als je wilt dat hij braaf meeloopt en de lijn wat korter pakt, dan loopt hij netjes met je mee. Darwin vindt veel steun bij onze eigen Podenco’s, hij kijkt echt bij ze af wat er verwacht wordt/ hoe het moet.

In huis is hij rustig, zindelijk en maakt niets stuk. Hij kan goed omgaan met andere honden en weet zijn plaats qua eten. Hij ligt graag lekker naast je op de bank of op een lekker zacht kussen. Darwin is een echte casanova en wordt verliefd op iedere vrouw, maar mannen vindt Darwin soms nog wat spannend. Mannen hebben nou eenmaal vaker een wat grotere en stoerdere uitstraling, maar uiteindelijk wint ook hier zijn nieuwsgierigheid het en gaat hij toch eens snuffelen. Zodra hij weet dat het goed is, is het ook goed voor hem en ontspant hij zich. We zijn op zoek naar een baasje voor Darwin die houdt van heerlijke wandelingen in het bos, die geduldig is en hem steunt in zijn onzekerheden. Bij voorkeur ook in een huis waar al een andere hond stabiele aanwezig is omdat we merken dat hij daar veel steun uit haalt.

Darwin is gecastreerd, is helemaal gezond (mag alleen nog wat aan komen) en voelt zich iedere dag meer thuis in zijn nieuwe omgeving! Nu alleen het vinden van het juiste baasje! Verliefd geworden op Darwin? Hij is te volgen via de Hippe Hond (www.dehippehond.nl of via Facebook) en zijn adoptie loopt via Anke Verberne.

 

Gita: Update na een maand in haar nieuwe huis

jul09

10 juni 2019, de dag dat we Gita hebben geadopteerd. Vandaag zijn we 1 maand later, wat een intensieve maand!
Dennis en ik zijn 4 mei getrouwd, 5 mei besloten we om Gita, de podenco die ons bleef achtervolgen op facebook, te adopteren. We hebben ons die avond kandidaat gesteld om haar te mogen adopteren. We kregen contact met Suzanne en we spraken af om Gita te bewonderen bij ons thuis. Wat was die dag zo leuk! We hadden onmiddellijk een goed gevoel en onze honden ook.

Het enige wat nog moest gebeuren, de omheining verhogen. Oh boy! Wat een karwei, maar dankzij ouders en schoonouders is dit gelukt! Ook nog eens bedankt aan Suzanne en Willem voor de actie met de bandanas! Zo hebben ze ons financieel gesteund, eeuwige dank.
Wij, gekozen uit meerdere kandidaten, wij, ons gezin, mocht dé pleegprinses adopteren, wat een eer.
10 juni, het was dan eindelijk zo ver! Je droomt en denkt na over hoe het zal zijn. Maar hey, het is nooit zoals je droomt 😊 Wat heb ik die eerste week afgezien. Want als je een hond adopteert, vergeet je weer even dat alles draait om gewenning, aanvaarding, … En dat was er in het begin bij Gita duidelijk niet. Ze was gelukkig in haar tuin, haar paradijs om te jagen, maar aan ons gaf ze eigenlijk weinig aandacht en ook niet aan onze honden. Dag droom, hallo realiteit. Werk aan de winkel, want dat hoort zo als je adopteert.
En dat werk loont en geeft zoveel voldoening. Zoveel, dat ik zelfs tranen in mijn ogen krijg terwijl ik dit schrijf. Wat is Gita, de pleegprinses, een pareltje. Ze hadden gelijk, een specialleke, oh zo lief. Deze podenco is goud waard.
Elke dag nemen we een stapje vooruit. Ministapjes, maar dat hoort zo. Buiten doet ze graag haar ding, al speelt ze af en toe wel met Floo en komt ze spontaan naar ons toe als we buiten op het terras zitten. Binnen liggen we met z’n 5 tv te kijken, heerlijk, ongedwongen, zonder grommende hondjes. Dat grommen, auw juist! Ze maakt zulke lieve geluidjes als ze slaapt, hier smelt ons hart… wat een cadeau, onze Gita. Knuffelen in bed kan ze als de beste trouwens, hier zoekt ze echt onze aandacht. Wanneer we eten klaarmaken komt ze 9 op 10 naar binnen als we roepen. Wow, we krijgen ze meestal uit haar “jachtbubbel”, enige fierheid hier ten huize Zonneweelde.
Tijdens het wandelen besef ik hoe hard Suzanne en Willem gewerkt en getraind hebben met deze parel. Wat een gemak! Aan de lijn wandelen kan ze als de beste en heel vreemd, haar jachtinstinct is dan amper aanwezig. Een voorbeeldige podenco, opgevangen door de beste.
1 maand, wat gaat de tijd snel. ❤
Suzanne en Willem, bedankt dat we jullie pleegprinses mochten adopteren. We voelen ons vereerd als adoptiebaasjes en zullen ons uiterste best doen om Gita nog verder te laten openbloeien, hier in ons gezin.

 

Tara is heerlijk gek en lief, maar vooral op haar plek 🙂

jun25

Wat is het toch fijn om te lezen dat het plaatje voor Tara klopt. Met baasjes die haar gekke streken geweldig vinden en waar ze ook lekker haar rust kan vinden. Ze zit er net een maand, maar het voelt daar alsof ze er al tijden is en er echt thuis hoort. Wat is het toch fijn om te weten dat iedereen zo gelukkig is.

Een maand is onze lieve Tara nu bij ons. Een tikkie timide en terughoudend was ze de eerste week. Per dag werd ze vrijer en minder verlegen. Nu krijg ik af en toe een natte neus tegen me aangedrukt voor een aai of een knuffel en ligt ze tegen ons aan op de bank, koppie op schoot. Iedereen die hier komt wordt rustig en vriendelijk kwispelend begroet. Met onze twee katten staat ze geduldig te wachten op haar eten na de ochtend wandeling. Gaat super! Buiten een kat tegenkomen is een ander verhaal! Dan is ze een echte Podenco! Kijkt ze me smekend aan van : Ahh toe nou, even maar.😆We zijn heel blij met onze lieve knuffelkont! Susan en Willem bedankt! Ze doet het zo goed! Knuffel van Tara🐾

Gitana inmiddels al aardig thuis

jun18

Image may contain: dog and indoor

Voor iedereen die zich afvraagt hoe het met de pleegprinses gaat  Ze heet nu Gita en zo te zien is ze erg blij met haar nieuwe paleisje 😅

Apetrots op Gitana

jun09

Image may contain: outdoor

Wat zijn we apetrots op onze pleegprinses 🐕🥰💪 Morgen gaat ze naar haar nieuwe thuis na 4 maanden bij ons in de opvang gezeten te hebben. Kaal & mager gevonden in Tenerife, daar eerst aangesterkt in een opvang en toen mocht ze naar ons. Mentaal is ze geen spat veranderd, maar fysiek is ze zo vooruit gegaan! Onze supergirl is prachtig geworden zowel van binnen als van buiten 

Strandwandeling / update Gitana

mei27

Image may contain: 2 people, people smiling, dog, child and outdoor

Image may contain: 1 person, smiling27

Onze andere opvanger Gitana heeft ook heel wat afgeknuffeld afgelopen zondag op de strandwandeling. Met héél veel dank aan Michelle voor de prachtige foto’s.

Voor Gitana begint het ook op te schieten… er wordt flink aan het hek gewerkt en dan komt er nog een huisbezoek. Zoals het er nu naar uit ziet, zal ze met 2e Pinksterdag naar haar nieuwe thuis gaan. Wat zullen we deze knuffelkont enorm gaan missen! En wat zal het stil zijn met alleen onze 4 boys thuis, zonder de 2 opvang dames 

Ocho met haar nieuwe lieve baasjes mee naar huis

mei26

Image may contain: 2 people, dog and outdoor

Ocho ging vanmiddag aan het begin van de strandwandeling met haar nieuwe baasjes mee! Die stonden al te wachten tot ze ons zagen en Ocho in hun armen mochten sluiten  De strandwandeling zelf heeft ze dan ook meteen met hun gedaan 😉 en nu zijn ze lekker onderweg naar haar nieuwe (t)huis!
Héél véél geluk lieve Ocho!

Goedkeuring aanvraag Ocho! 🙂

mei16

Image may contain: dog, outdoor and nature

De lieve mensen waar Ocho waarschijnlijk naartoe gaat, zijn volop bezig met het plaatsen van een podencoproof hek 💪Ze zijn hard bezig en proberen alles voor de strandwandeling van Podencoworld af te krijgen. Als het allrmaal lukt en alles is “goedgekeurd” mag ons ruwharige lachebekje vanaf 26mei dus naar haar nieuwe thuis 🐕🐾 Ocho heeft er zin in!

Op huisbezoek bij de aanvragers voor Gitana

mei12

Image may contain: dog

We zijn gisteren met onze pleegprinces op bezoek geweest bij hele lieve mensen uit België en 2 lieve hondenvriendjes 🐕🐾 Wat een prachtige plek met maar liefst 8.5hectare eigen grond 😱 1 hectare wordt volledig podencoproof omheind en als dat klaar is, komt er een huisbezoek vanuit Podencoworld. Daarna mag onze kleine princes verhuizen naar haar nieuwe landgoed 😉 Na al die aanvragen is daar dan eindelijk haar prachtplek! Wat zullen we haar missen en tot de tijd dat alles rond is, gaan we haar nog heeeeeeeel veel knuffelen & veel ste veel verwennen 🥰

Aanvragen voor zowel Ocho als Gitana, WOW!

mei07

Wat zeg je?! Is er voor ons allebei een aanvraag binnen gekomen? Ja lieve meisjes voor jullie allebei is er een passende aanvraag binnen!  🐕 🐾
De aanvraag van Ocho is van hele lieve mensen uit het Noord Groningen. Afgelopen zondag hebben ze zelfs al kennis gemaakt & ze vonden haar natuurlijk héél leuk! Nu het huisbezoek nog afwachten 😁.
Voor Gitana is er ook een fantastische aanvraag binnen, van een heel leuk stel uit België met 2 podenco vriendjes, altijd iemand thuis en een gigantisch stuk grond 🥰 aankomende zaterdag gaan we daar kennis maken 😁

Ocho en Gitana samen in de opvang 🙂

mei01

Hier zijn ze dan: onze knappe opvangdames Gitana & Ocho 🐕🐾 Zoals jullie wisten kwam Ocho terug van adoptie en door omstandigheden kon ze daar echt niet langer blijven, vandaar dat we haar gisteren hebben opgehaald. Het ging meteen weer goed “thuis” en ook met onze andere opvanger Gitana zijn er nul problemen 😁 Wat een brave meisjes zijn het toch! Nu voor de dames op zoek naar passende baasjes!

Gitana op bezoek bij kinderen <3

apr17

Image may contain: dog and indoor
Onze tijdelijke supergirl is ook nog eens héél erg lief voor kleine kindertjes 😍🐕 Gisteren op visite, twee kleine vriendjes van 2jaar en 11maanden, voor allebei was ze zo lief en zo voorzichtig  Dus:
 Kan goed met (kleine) kinderen!

Hoe gaat het met Miss Lee?

mrt17

.   
Hoe gaat het met MissLee?

Na het verhaal van Rojo vorige week hebben wij ook de baasjes van onze 2e opvanger gevraagd of zij ons een verhaaltje wilden sturen hoe het gaat met Miss Lee. Lees hieronder hun verhaal <3 Wat is ze toch een knappe en heerlijk rustige hond <3 Veel liefs ook aan jullie!

Van de baasjes
13 november hebben wij haar opgehaald bij Suzanne en Willem (zie foto). Wij hebben al jaren Podenco”s en met name wat op leeftijd. Je kan ze toch nog een fijne oude dag geven. Na het overlijden van onze twee oude Podenco’s respectievelijk 16 1/2 en 14 jaar zagen wij op de site van Podenco World MissLee van 6 jaar, zij heette uiteraard anders. Van af het begin was de click en vertrouwen van en met haar. Na twee weken aangelijnd te zijn was het tijd om los te gaan in het bos. Spannend maar heerlijk dat zij nu vrij is om te bepalen waar ze wil ruiken en lopen. Het vertrouwen dat ze in de buurt blijft was er gewoon. In het begin was ze erg bedachtzaam en kwam ze snel terug, nu voelt ze zich vrijer en gaat ze meer haar neus achter na. Met een tractive om is ze goed te volgen. Een heerlijke hond is het en ze kan goed met de andere Podenco die wij hebben. Iedere ochtend lekker een uurtje het bos in en dan lekker slapen in onze praktijk. We hebben het geluk dat ze de hele dag bij ons kunnen zijn. In de avond ligt ze graag tegen je aan of op schoot. We hebben hier voor al 3 Podenco’s gehad, maar geen van hen is zo’n knuffel hond. We zijn ontzettend blij dat ze in ons leven is en hoop en nog lang van mogen genieten en mooie wandelmomenten kunnen beleven met MissLee en Thay.

Hoe gaat het met Rojo?

mrt10

Wij hebben de baasjes van onze eerste opvanger gevraagd of zij ons een verhaaltje wilden sturen hoe het met Rojo gaat. Lees hieronder hun verhaal <3 Dank jullie wel en veel liefs voor Rojo en het hele gezin <3

 

Met Rojo gaat het goed, zeer goed zelfs. Toen Rojo bij ons kwam wonen , eind augustus 2018 moest hij echt wel wennen. Hij moest Suzanne en Willem loslaten en zijn hondenbroertjes daar. De eerste weken merk je dan wel dat hij voorzichtig is. Hij bekijkt dingen rustig en stelt zich niet geheel voor ons open. Rojo is echt een bijzondere hond, een lot uit de loterij, ons geluk, ons kindje. Alle jaren asiel, waarschijnlijk voor het asiel geen familie gehad, zelf moeten overleven, geen aai over zijn bol, geen liefde. Het is maar goed dat hij in het asiel terecht is gekomen, want daar kreeg hij een toekomst. Wij zijn blij dat hij zijn toekomst bij ons mag doorbrengen. Hij hoort in ons gezin, met zijn mensenkindje en zijn hondenvriendje is hij gelukkig. Iedere dag geniet hij van zijn stukje vis of vlees bij zijn avondeten, die lekker door zijn brokken worden gemengd. Als dank daarna wil hij zeker 20 minuten knuffelen, kusjes geven, staat hij gekke bekken te trekken en geeft hij veel genegenheid. Kortom het is een schat van een hond. Rojo heeft ernstige artrose aan beide achterpoten en knieën. Hiervoor krijgt hij speciale brokken en iedere dag pijnmedicatie. Hij doet het hier super goed op. Het resultaat; hij meent dat hij weer jong is. Hij rent, hij speelt, daagt andere honden uit om te spelen, is vrolijk, lacht en je ziet gewoon dat hij happy is. Rojo laat ons toe in zijn hart, dat merk je aan alles. Het muurtje begint langzaam af te breken en het vertrouwen bij Rojo groeit met de dag. Af en toe denken ik weleens wat als Rojo nooit in ons gezin was gekomen nou dan was ons gezin niet compleet geweest. Rojo heeft ons geadopteerd en wij zijn daar maar wat blij om. Rojo brengt een serene rust in ons gezin en heeft een hele fijne energie om zich heen. Bij thuiskomst staat hij te popelen om je te begroeten, dan rent hij op je af, kwispelt hij, krijgt iedereen een kus en drukt hij zich helemaal tegen je aan. Dit is pas een fijn thuiskomen!    Rojo zijn toekomst ligt bij ons, zijn huis is hier, zijn bank, zijn mand, zijn tuin, zijn alles is hier. Helaas heeft hij in die korte tijd dat hij bij ons woont al 3 x een narcose moeten ondergaan. Gelukkig onderging hij dit kranig en is alles goed gegaan en goed gekomen. Rojo is natuurlijk al wat ouder en wij wisten dat dit een risico zou kunnen zijn. Oudere honden hebben nou eenmaal wat sneller kleine kwaaltjes. Maar deze uitdaging gingen wij maar wat graag aan voor onze vriend.

Lieve Rojo, jij hebt ons leven op een positieve manier veranderd, wij zijn dankbaar dat je bij ons mag wonen. Wij gaan er nog vele leuke, gezellige, liefdevolle jaren van maken. Onze liefde voor jou is onvoorwaardelijk. Bij het horen van het liedje van Claudia de Breij: mag ik dan bij jou stromen de tranen over onze wangen. Dit liedje zegt alles over onze liefde naar Rojo!! Wij zijn apetrots op onze knappe Rojo, hij is puur, trouw, lief, af en toe een beetje gek, een levensgenieter maar vooral onze grote vriend. Trots omdat wij voort jouw familie zijn, trots dat jij voort Rojo te Boekhorst heet.

Gitana: één maand, update (ook online op www.PodencoWorld.nl)

mrt06

Staat er een nieuwe update online op de website van Podencoworld over mij 😱😅 Dan zal het vast niet lang meer duren voor ik een baasje gevonden heb ❤ zeker met die foto’s en vergeet vooral mijn filmpje niet te kijken 😁
https://www.podencoworld.nl/adoptiehonden/honden/1-podencos/2859-gitana?fbclid=IwAR16qgmTgEn6oz3KRctDuwHkRmwf50WexCc8Pv-0w_JLkrquM-33nhTct_Q

Gitana zit sinds een maand bij ons in de opvang en ze gaat met grote sprongen vooruit! Ze is super in de omgang met andere honden, vindt contact met mensen een groot feest en ze luistert al aardig goed! Ze reageert goed op haar naam, wacht netjes op haar eten en gaat al zitten voor iets lekkers. Ook wandelt ze netjes mee aan de riem en gaat ze met het vrouwtje mee hardlopen, waar ze echt heel braaf naast haar mee loopt! In een omheind gebied zijn we met haar aan het oefenen op het loslopen, Gitana heeft wel wat jachtinstinct, maar met name voor muisjes en kleine vogels. Dan is ze nog eventjes ‘Oost Indisch doof’, maar ze piept er niet snel tussenuit, ze blijft gewoon heel erg lang snuffelen tussen alle houten takjes, struikjes etc. Gitana is dol op aandacht, met name lekker knuffelen op de bank of heerlijk spelen met de baasjes! Binnen een maand is ze gegroeid naar een hele stabiele, vrolijke hond! Ze eet goed, is zindelijk en kan ook alleen thuis blijven. Met kinderen is ze ook fantastisch in de omgang, er zit geen greintje kwaad in haar. Een hondenvriendje zou leuk zijn voor haar, maar zal geen must zijn, lekker op de bank met de baas knuffelen wel. Gitana is er één uit duizenden en is nu ook écht helemaal klaar voor haar eigen mandje!

Update Podencoworld Gitana

feb10

Deze vrolijke en knappe jongedame heet Gitana en verblijft sinds 3 februari bij ons in de opvang. Ze doet het super, ze vindt alles leuk en heeft helemaal geen trauma’s, ondanks de conditie waarin ze (in Tenerife) gevonden werd. Gitana is echt net een puppy: ze wil alles onderzoeken en staat overal voor open, ze wil het erg graag goed doen en haar staart kwispelt non-stop.

 

 

De grootste hobby’s van Gitana zijn: spelen, wandelen, knuffelen en eten natuurlijk! Maar ook lekker op de bank of in de mand liggen dromen, kan ze als de beste!
Gitana verblijft thuis met nog 4 podenco broertjes en dat gaat helemaal super onderling, Gitana daagt ze wel eens uit om te spelen, maar daar voelen de mannen niet zoveel voor, ook dat accepteert ze dan en gaat ze braaf zelf met een knuffel spelen.
Wandelen doet Gitana ook graag en ze geniet zichtbaar van de nieuwe indrukken en geurtjes die op haar af komen. Wandelen aan de riem gaat met de dag beter, ze reageert goed op afleidingen (zoals een koekje) of op een eventuele correctie. Gitana mag met ons mee naar ons werk als hondenuitlaatservice, dat vindt ze fantastisch en ze gaat ook goed om met alle andere honden.

Knuffelen doet Gitana ook enorm graag, ze is zo blij als je ’s morgens beneden komt, daar word je meteen vrolijk van. Maar ook geniet ze van de avondjes met de baasjes op de bank, dan is ze heerlijk lui en wil ze amper mee om even te gaan plassen. Binnen plassen / poepen heeft ze na dag 1 al niet meer gedaan! Ook alleen thuis blijven hebben we al geoefend en ze kan al zonder problemen zo’n 3uurtjes alleen blijven (wel met haar broertjes erbij). Ze sloopt niets en verblijft ook ’s nachts in de huiskamer op de bank of in de mand.

  

Gitana’s haren groeien langzaam weer aan en ook met de kilo’s komt het langzaam weer goed. Ze heeft nog vaak een truitje of jasje aan omdat het anders toch wel wat koud is voor haar, maar ook dat laat ze allemaal prima toe. Ze is ook al nagekeken door de dierenarts, dat liet zo ook allemaal goed toe en ze is verder helemaal gezond. Onze dierenarts schat haar zelfs iets jonger nog, zo tussen de 1 en 1.5jaar.

Gitana is helemaal klaar voor haar nieuwe leven en wacht nu nog op een baasje die dat samen met haar gaat beleven! Tot die tijd geniet ze bij ons in de opvang, leert iedere dag bij en mag ze lekker spelen met haar vriendjes in de uitlaatservice om vervolgens ’s avonds heerlijk te knuffelen op de bank met haar broertjes!

Nieuwe hippe hond: Gitana

feb10

Gitana was al opgevallen bij Willem tijdens zijn week helpen op Tenerife, Gitana is namelijk het ‘kale meisje uit patio 4’. Ze zou toen eigenlijk met hem mee terug vliegen om bij ons aan te sterken en vervolgens samen op zoek te gaan naar een baasje. Helaas kon ze toen toch niet mee reizen, want met de sterilisatie bleek dat ze een opgezwollen buik had en niet fit genoeg was voor de reis. Daarom nam Willem toen Ucanca (Ocho) mee die pas geplaatst is.

 

Doordat Ocho geplaatst was, hadden we weer een opvangplek vrij en nu was Gitana wel sterk genoeg om te reizen! Ze verbleef in Tenerife bij een noodopvang, maar daar kon ze niet veel langer meer blijven dus zou ze terug moeten naar het asiel. Gelukkig hoefde dat dus niet te gebeuren! Na het zoeken van een vluchtbegeleider kwam Gitana dan ook op zondag 3 februari aan op Eindhoven airport en mocht ze met ons mee naar huis!

  

Ocho (Malouh) bij haar nieuwe baasjes!

jan19

Ocho heeft bij haar nieuwe baasjes een nieuwe naam gekregen: Malouh

De naam Malouh is een combinatie van Maria en Louise, waarbij Maria verwijst naar Stilla maris “druppel van de zee” aangezien ze uit Tenerife komt en Louise verwijst naar ‘roemvolle strijder’ omdat ze al zoveel meegemaakt heeft en heeft moeten “vechten” om te overleven.
Mooie naam die zeker bij haar past!!

Malouh is nu bijna een week bij haar nieuwe baasjes en het gaat steeds een beetje beter. Van 2 kanten moesten ze elkaar leren kennen, maar ze begint wat meer te ontspannen. Met de andere hond in huis (Layla) gaat het goed, die liggen al heerlijk samen op de bank!

 

Maar naast Layla hebben de baasjes ook nog 1 kat en 2 poezen en die vindt Malouh wel heel erg interessant. Voor ons even spannend of ze zich hierin aan zou kunnen passen. Gelukkig kregen we gisteren een berichtje waarin stond dat het steeds een beetje beter gaat, zeker als ze lekker stil zitten ;). Ze hebben nog wel een weg te gaan samen, maar we hebben er allemaal vertrouwen in dat het goed gaat komen! Gelukkig maar, want ze zit daar op een fantastische plek! Met een ander hondenvriendje, baasjes met veel geduld en een gigantische tuin! Ook wonen ze nog eens vlakbij mooie wandelgebieden, dus Malouh kan haar hart ophalen en de verloren jaren bij haar jager en het asiel nu echt gaan inhalen!

Veel geluk lieve Malouh! Je was hier maar net één maandje, maar wat hebben we van je genoten!

Ocho al geadopteerd! 😮

jan08

Onze 3e hippe hond Ocho is geadopteerd 🎉😁🐕🎈 Komende zondag gaat ze met haar nieuwe baasjes en honden vriendinnetje mee naar huis 😁
Nog een paar dagen knuffelen dus 😉